Bind finaste sommarbuketten!

Foto: Emma Olevik
Är du en sådan person som ofta köper snittblommor eller/och plockar buketter i din egen trädgård? I så fall behöver du inte ta åt dig av råden i det här inlägget. Det riktar sig till alla oss som plockar in buketter alldeles för sällan. Många av våra favoritblommor har ju så kort blomningstid så varför inte försöka njuta så mycket som möjligt av dem genom att plocka in dem, sätta dem i en vas på köksbordet, eller ge bort till en kär vän!

Foto: Emma Olevik
Har du ingen trädgård, eller inget som blommar vackert i trädgården just nu - unna dig ett besök på en blomsterbutik och plocka till dig det som du tycker är vackrast. Själva föll vi för pioner, fresior och blåklint, med lite grön daggkåpa till.

Foto: Emma Olevik

 

Så här binder du finaste sommarbuketten:

 

Foto: Emma Olevik
1. Ta ut blommorna från sin plast/papper, blada av dem nedtill och lägg ut dem så du lätt kan plocka dem kvist för kvist. Ha sax och snöre tillhands.
2. Börja med de blommor du vill ha i mitten (vi tog de stor, tunga pionerna - en smaksak) och lägg hela tiden stjälkarna så de korsar varandra åt samma håll, så buketten sätts samman som en spiralform, då blir den stabil och tät.
3. Bind ett snöre kring stjälkarna.
4. Klipp av stjälkarna i samma längd.
Foto: Emma Olevik

Foto: Emma Olevik