Strunta i jorden - här är växterna som stortrivs utan!

Foto: Flora Grubb Gardens



Vi har tittat i kristallkulan och förutspår nästa stora trend när det gäller inomhusväxter: växter som inte behöver jord att växa i!

Foto: Flora Grubb Gardens


Tillandsiasläktet är epifyter, alltså växter som lever utanpå andra växter utan att ta varken näring eller vatten ifrån dem. Tillandsior lever naturligt i Nord- och Sydamerika och har länge odlats som rumsväxter här hos oss. De brukar stå och damma där bland de konstiga växterna på trädgårdsbutikernas exotiska hylla ni vet.

Men nu tror vi att de har stor potential att bli populära, just på grund av sitt speciella växtsätt. När man varken har jord eller kruka att ta hänsyn till är det bara fantasin som sätter gränser för hur man placerar och visar upp sina växter. Tillandsia kan man till exempel utan problem limma fast med limpistol på en korktavla och hänga på väggen! (Sen får man doppa hela tavlan i vatten då och då för att vattna förstås.)

Den nyskapande och prisade floristen Flora Grubb i San Francisco, gör och säljer blomsterarrangemang av dessa märkliga plantor som är som levande konstverk!

Foto: Flora Grubb Garden

Foto: Flora Grubb Garden



Foto: Sea & Asters Air plants terrariums

Foto: Sea & Asters Air plants terrariums

Så: växter utan jord som man kan lägga eller hänga upp lite varstans... kom ihåg var ni hörde det först... ;)