Boktips: Trädgård i kruka

Foto: Annika Christensen

Går du i planteringstankar och har ett par krukor att fylla inför vår och sommarsäsong rekommenderas verkligen den nya boken Trädgård i kruka - Odlarglädje året om av Annika Christensen och Ulrica Otterling. Den tjocka, mustiga boken är sprängfylld av Annikas vackra bilder på krukplanteringar och arrangemang, och här finns verkligen inspiration för alla smaker.


Foto: Annika Christensen



Här finns också massor av tips, både kring själva odlingen och hur man estetiskt får till det snyggt. Vilka växter trivs var? Vad ska jag använda för kärl/jord/gödning? Hur anpassar jag krukorna efter säsong? Här finns mycket att lära och inspireras av, både för nybörjare och veteraner i trädgården.

Foto: Annika Christensen
 Av boken kan man dessutom lära sig att krukplanteringar är inget som bara hör våren och sommaren till. Både under höst och vinter kan man fylla sina urnor och krukor och på så vis ha glädje av dem året runt.

Foto: Annika Christensen
 Boken, som kom ut nu i vår, har redan fått stor spridning och blivit omskriven och sålt i många exemplar. Kanske eftersom odling i kruka är något som verkligen alla kan syssla med, oavsett om man har en stor villaträdgård till sitt förfogande, eller bara vill ha något vackert på fönsterbrädan eller balkongen.

Foto: Annika Christensen

Är man det minsta trädgård- och blomintresserad kan man tillbringa många timmar med att bara titta på vackra bilder och njuta, och sen när det börjar klia i fingrarna finns här all information man behöver för att skapa sina egna krukkonstverk!

Boken är utgiven på förlaget Norstedts i samarbete med Allt om Trädgård. 
Man kan köpa boken exempelvis här eller här.