Romantiska sommarkrukor - snabbt och lätt!

 Foto: Emma Olevik
Om man är sugen på vackra romantiska sommarblommor i kruka, men inte haft tid att så och plantera själv eller tycker det är svårt att välja bland alla sorter och färger, finns en snabb och lätt lösning: färdiga kombinationer av sommarblommor i samma kruka.

Foto: Emma Olevik

Försäljningsorganisationen Mäster Grön, som är en sammanslutning av ett 50-tal trädgårdsföretag i Skåne och Blekinge, har i år lanserat konceptet Romantic Garden som är färdiga kombinationer av sommarblommor planterade i samma kruka eller ampel. Bara att välja sin favoritkombination och sätta i en snygg kruka hemma i trädgården. Perfekt för oss som har lite tid, men mycket sug efter romantisk blomning!

Foto: Emma Olevik

Romantic Garden kommer finnas på de flesta stora trädgårdskedjor som Plantagen, Blomsterlandet, Granngården och Hornbach med flera.

Foto: Emma Olevik

Sorter: I krukorna finns flera olika kombinationer och färger av småpetunia/Millionbelles Callibrachoa, Lobelia, Trädgårdsverbena Glandularia och Snöflinga Sutera.

Skötsel: Håll jorden fuktig, tillför näring regelbundet för ännu mer blomning, plocka bort vissna blommor efter hand för att stimulera växten att blomma ytterligare. Se upp med för mycket blåst! Många sommarblommor klarar både torka, väta och kyla, men just blåst kan vara förödande, speciellt för lite högre, gängliga sorter. Placera i lä om möjligt.