Frökataloger för alla smaker


Foto: Emma Olevik



När frökatalogerna dimper ner i brevlådan är det svårt att inte direkt börja bläddra, ringa in, och drömma. Och det är nu livets stora frågor dyker upp: vad vill jag egentligen med min trädgård nästa säsong? Ska det bli fullskalig grönsaksproduktion a la självhushållning? Eller ska jag satsa på blommor, i en viss färgskala, försöka få till en cottage garden-känsla? Eller ska jag helt enkelt köra på de säkra korten, tomaterna som gick så bra förra året, eller salladen som var så god? Det är mycket att fundera över, men det gör vi så gärna de här mörka decemberkvällarna, i adventsljusstakens sken!

Här hittar du fullt av fröer på nätet!
- Impecta: Stort sortiment, bra service, enkel att navigera på hemsidan. Säljer även en hel del tillbehör.
- Jennys frön och sånt: Liten uppstickare med en del spännande sorter, har både perenner, lökar och knölar och vanliga blom- och grönsaksfrön.
- Nelson Garden: En trotjänare i fröhyllan som alltid har både klassiska favoriter och roliga nyheter att bjuda på. Dessutom en uppsjö av tillbehör som pluggboxar, extra belysning, redskap och mycket mer.
- Weibulls/Hammenhögs (Econova): Lanserar 2013 en fröserie med tema Medelhavet smaker, med bland annat borlottiböna, kruskål och isop.
- Runåbergs fröer: Nästan enbart ekologiskt odlat frö, och med ambition att bli helt ekologiska efter hand. Mycket rikt sortiment av grönsaker.
- Lindbloms frö: Störst i Skandinavien på ekologiskt frö. Säljer både till yrkesodlare och privatpersoner. Testar alltid grobarheten på frön innan de säljs. Håller på att utvecklas e-handel, men för närvarande måste man skicka in order per post.
- Rara Växter: Erbjuder ett annorlunda sortiment med lite mer ovanliga sorter.